Zelf gembersiroop maken

Als we onze eigen mocktails bereiden, doen we dat natuurlijk met uitsluitend verse producten. Ook onze gembersiroop maken we zelf.

De gember schillen we het gemakkelijkst met behulp van een koffielepel. Vervolgens snijden we deze in fijne reepjes tot we een kop vol hebben. We doen deze in een pannetje samen met 2 koppen kokend water en brengen het geheel aan de kook. We laten alles voor minstens 45 min sudderen, tot de vloeistof begint in te dikken. Zeef vervolgensde vloeistof met een fijne zeef om alle gemberstukjes eruit te halen. 

Wil je het een beetje zoeter, dan kan je deze na het koken zoeten met honing nadat de siroop is afgekoeld tot kamertemperatuur. Dit is belangrijk om de goede kwaliteiten van de honing te bewaren. Honing (met name rauwe honing) heeft het bijkomende voordeel dat het antivirale, antibacteriële en antischimmel kwaliteiten heeft, wat de gembersiroop nog krachtiger maakt. Gebruik minstens een halve kop tot een hele kop honing. 

Terug naar overzicht