Zoeken:

Chocolade muffins maken

Chocolade muffins maken

CHOCOLADE MUFFINS ZIJN ALTIJD LEKKER EN LEUK OM TE MAKEN, VOORAL SAMEN MET DE KINDEREN. LAAT HET KIND IN JEZELF NAAR BOVEN KOMEN EN VERLIES JEZELF IN DE CREATIVITEIT. EN DAARNA… SMULLEN MAAR 😉

Wat heb je nodig…?
Voor de muffins:
200 gr pure choclade
200 gr boter
8 eieren
300 gr bloemsuiker
300 gr zelfrijzende bloem
120 gr cacaopoeder

Voor de botercreme:
250 gr echte boter
250 gr bloemsuiker
2 eetlepels heet water

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 175 °C.

Smelt de boter en de pure chocolade au bain marie. Let op dat je de chocolade niet te warm laat worden om kristalvorming te voorkomen.

Klop dan de eieren goed los. Zeef de bloem, bloemsuiker en de cacaopoeder met de bakzeef om klontjes te vermijden en meng ze dan door het eimengsel. Klop alles flink op zodat je een smeuige egale deeg verkrijgt.

Roer er dan de gesmolten boter en chocolade door.

Neem je bakvormpjes en vet ze goed in met vloeibare boter. Verdeel dan het deeg over de vormpjes, Let op, vul de vormpjes slechts voor de helft op want het deeg zal nog behoorlijk rijzen. Laat het deeg uitvloeien in de vormpjes en klop er dan één voor één mee op je werkblad om de luchtbelletjes omhoog te laten komen.

Schuif dan je vormpjes in de voorverwarmde oven en laat ze 17 min bakken.
Na 17 min prik je even met een pin in een muffin. Blijft er geen deeg meer kleven, dan zijn ze klaar.
Haal ze uit de vormpjes en plaats ze op een rooster in de koelkast om ze snel te laten afkoelen.

De afwerking
Intussen maak je met marsepijn en snoepjes de gezichtjes. Kleur de verschillende stukjes marsepein in de gewenste kleuren met voedingskleurstof. Laat je creativiteit gaan.

Voor de botercreme klop je eerst 250 gr echte boter goed op met de elektrische klopper. Zorg dat de boter zacht is, leg ze bij voorkeur reeds de dag voordien uit de koelkast. Als de boter volledig is losgeklopt voeg je er beetje bij beetje de 250 gr bloemsuiker aan toe. Blijf alles goed doorkloppen. Is alle bloemsuiker erdoor gemengd? Blijf dan nog goed doorkloppen voor minstens een half uur. Hoe langer je alles door elkaar mixt, hoe beter de verschillende delen in elkaar opgaan. Je merkt ook dat de kleur en textuur veranderen.
Voeg als laatste het heet water eraan toe en eventueel kleur en smaakstoffen (zoals bv vanille extract).

Doe een beetje botercreme op elke muffin als basis voor je gezichtje. Gebruik het als kleefmiddel om alle onderdelen op hun laats te houden.

Smakelijk!
© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Terug naar overzicht