Chocomouse de simpele versie

Chocomousse de simpele versie

Nu eens een simpele versie van de chocomousse...

Benodigdheden:

- 400 gram chocolade
- 12 eieren
- 200 gram fijne suiker
- 750 gram room (40%vet)

Splits de eieren in aparte kommen.
Plaats de chocolade in de bain marie (opgelet niet te warm laten worden)
Weeg de suiker en de room af.

Klop het geel van de eieren op en voeg vervolgens met kleine beetjes de suiker toe.
Dit duurt ongeveer 6 minuten.
Spatel nu de gesmolten chocolade eronder (rustig)
Klop vervolgens het eiwit op tot een vaste massa.
Voeg het eiwit in 2 keer toe aan de massa en spatel deze om met het eigeel en de chocolade.
Klop vervolgens de room op maar niet volledig stijf. Stop als je ziet dat je een vaste room krijgt.
Voeg nu de room eveneens toe aan de massa en spatel rustig door mekaar.
Nu de potjes afvullen en een half uurtje in de koelkast.

Afwerking: versier de toplaag naar eigen creativiteit.

Smakelijk...!!!

© Tekst en foto’s: Eric Fels

Terug naar overzicht