Zoeken:

Dessert met amandelen en frambozen

Met mascarpone kan je heel wat kanten op. Hetzij hartige recepten, hetzij zoete, het maakt niet uit, het is altijd heerlijk. Mascarpone is een fijn product om mee te werken en in no time heb je een gerechtje op tafel staan.

Mascarpone is een kaassoort uit Italië. Het wordt gemaakt van lichte room en wordt door de toevoeging van wijnsteen een dik, rijk en romig product. Door zijn talrijke toepassingen is het haast niet meer weg te denken uit onze keuken. In de komende reeks artikels concentreren we ons op de zoete recepten met Mascarpone. We beginnen met dit dessert met amandelen en frambozen. Het onderstaande recept is voor 6 personen.

Wat heb je nodig…?

Mascarpone 250 ml slagroom Een zakje vanille suiker Hele amandelen Een zak bevroren frambozen (lidl) even laten ontdooien en 1 eetlepel suiker doorheen scheppen anders zijn ze erg zuur. Reep witte chocolade Zakje kokos schaafsel

Hoe ga je te werk?

Start met het stijfkloppen van de slagroom samen met de vanillesuiker. Opgelet, niet volledig stijf. Vervolgens voeg je er de mascarpone aan toe en klop het geheel verder stijf. Zet dit even aan de kant.

Daarna haksel je de amandelen fijn en doe er twee handjes kokosschaafsel aan toe. Meng dan het geheel goed door elkaar en schep het vervolgens onder het mengsel van slagroom en mascarpone.

Ondertussen heb je reeds de frambozen uit de diepvries gehaald en heb je deze laten ontdooien.

Tot slot hak je de witte chocolade fijn met een groot mes. Zo, nu ben je klaar om de desertglaasjes te vullen.

De afwerking

Om te beginnen neem je 6 glaasjes waarin je een laagje frambozen schept. Vervolgens strooi je er een beetje kokosschilfers en gehakte witte chocolade over. Daarna schep je in ieder glaasje 1 lepel van het mascarpone/slagroom mengsel.

Je herhaalt deze volgorde tot de glaasjes vol zijn. Ter afwerking kun je er wat van het mengsel stukjes amandelen en kokosschilfers over strooien. Doe er een mooi framboosje bovenop en zet vervolgens de glaasjes afgedekt gedurende 1 tot 1,5 uur in de koelkast.

En dan...

Smakelijk!

© Foto’s: Eric Fels © Tekst: Anita Campforts

[form id="2"]

Terug naar overzicht