Dessert met bastognekoeken

Dessert met bastognekoeken

DIT DESSERT MET MASCARPONE EN BASTOGNEKOEKEN IS SUPER MAKKELIJK EN OVERHEERLIJK. WANNEER JE EENS NIET VEEL TIJD HEBT, IS DIT HET IDEALE RECEPT OM JE GASTEN TOCH HEERLIJK TE VERRASSEN.

Wat heb je nodig…?
Een pak bastognekoeken
250 gr mascarpone
250 ml slagroom
4 eieren
50 gr suiker
Een zakje vanillesuiker

Hoe ga je te werk?
Het is eigenlijk heel simpel. Je start met het volledig fijn malen van de bastognekoeken in een hakmolentje of een oude koffiemolen.

Splits de eieren. Klop de eierdooiers op met de suiker. Voeg de mascarpone eraan toe.

Daarna klop je de slagroom samen met de vanillesuiker op tot dat deze stijf is en spatel deze er voorzichtig doorheen.

Tot slot klop je het eiwit stijf en schep deze voorzichtig onder het mengsel.

De afwerking
Neem vervolgens de glaasjes en begin met er de verkruimelde bastognekoekjes op de bodem te doen. Dan een laagje room/mascarpone mengsel. Werk af met wat stukjes bastognekoekjes.

Zet daarna het geheel in de koelkast en laat het daar een paar uurtjes opstijven.

Tip
Dit dessert is heerlijk met een kopje koffie erbij.

Smakelijk!
© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Terug naar overzicht