Koude schotel 6 personen

Koude schotel 6 personen

EEN KOUDE SCHOTEL MAKEN VOOR 6 PERSONEN IS NIET ALTIJD VOORDELIG. ALS JE EEN BLIKJE OPENT, ZIT ER STEEDS TE VEEL IN. DUS EVEN OPLETTEN WANNEER JE HIER EEN PRIJS OP GAAT PLAKKEN.

In dit geval wilde de opdrachtgeefster een koude schotel met zalm en andere soorten vis, maar ook vlees, groenten en fruit. Daarom gingen we voor een schotel met een doorsnede van 80Cm.

Ingrediënten

Het eerste ingrediënt was rijst (om de zalm op te leggen). Vervolgens gekookte aardappelen opgewaardeerd met gebakken spekblokjes. Tenslotte nog wat pasta gemengd met wat zure room en zeer fijn gesneden paprika’s. De rest van de plateau vulden we met fijn gesneden salade. Tot zover de bodemvulling.

Vervolgens namen we de uitgeholde tomaten en abrikozen en plaatsten deze op de buitenkanten. Dan komt het aan op je creativiteit. Natuurlijk dien je steeds rekening te houden met het seizoen.

Overige ingrediënten

Gamba’s – Garnalen  – Zalm – Tonijnsla – Pharmaham – Kippenboutjes – Kippenwit – Salami – Hesp – Bloemkool – Broccoli – Asperges – Paprika – Radijsen – Wortelen – Bieslook – Princesbonen – Kersttomaten – Pijpajuin – Zoete ajuin (paars) – Eiersla – Tomaat crevettes – Aardappelen – Pasta – Rijst – Eieren – Mosarella – Avocado – Suikermeloen – Druiven – Ananas – Abrikozen – Sinaasappel – Citroen – Verse vijgen – Kiwi – …

Smakelijk!
© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Terug naar overzicht