Zoeken:

Lasagne maken

Lasagne maken

ZELF LASAGNE MAKEN IS EENVOUDIGER DAN JE ZOU DENKEN. DE BASIS IS EEN STEVIGE VASTE BOLOGNAISESAUS, LASAGNEBLAADJES, DIE JE KANT EN KLAAR KUNT KOPEN IN DE WINKEL. EEN GOEDE STEVIGE OVENBESTENDIGE KOM EN HEERLIJKE KAAS.

Ingrediënten
Voor een heerlijke lasagne begin je met een bolognesesaus te maken, met Look, ajuin, groene selder, brocolli, rode en groene paprika, wortelen, aubergine.
Neem kwaliteitsvol gehakt volgens uw budget, maar zie dat je zeker voldoende hebt, achteraf hebben we immers een vaste massa nodig om de lasagne te dresseren.
Een doos lasagneblaren.
HOE GA JE TE WERK?
Een goede voorbereiding is essentieel. Zoals je het vaak in televisieprogramma’s als ‘Mijn Pop-up restaurant’ hoort, is een goede mise en place de basis van een goed draaiende keuken.

Zorg dat je alle groenten tot mooie fijne stukjes herleidt. Zet ze vervolgens klaar in aparte bakjes.

Neem een voldoende grote kookpot. Stoof eerst de harde groenten aan. Dit zijn de worteltjes, paprika’s, selder en uien. Als deze al wat zachter zijn geworden voeg je de courgettes en de aubergines toe. Vervolgens voeg je de look en de rode pepers aan het geheel toe. Als alles goed is aangestoofd doe je er de tomatenpellée en de tomatenpuree bij. Zet de kookpot op een laag vuurtje en dek af met een deksel.

Het gehakt bak je apart op in een wok. Om alles zeer fijn te krijgen gebruiken wij een garde. Klop het gehakt op met de garde terwijl het op een laag vuurtje staat te sudderen. Blijf hiermee doorgaan tot al het gehakt losgeklopt is en er geen brokken meer tussen zitten. Zorg dat het vlees mooi gaar is voor je het bij de rest van de saus voegt.

Wanneer de saus voldoende gekookt heeft is het aangeraden deze door een vergiet te gieten, de overtollige vocht kan dan opgevangen worden en uw lasagne zal steviger zijn en niet als een pudding in mekaar vallen. Het opgevangen sap is trouwens perfect als tomatensoep en kan je zo opeten.

Laat uw saus zeker afkoelen voor dat je gaat dresseren.

DE AFWERKING
Verwarm de oven voor op 175°C.

Velen maken ook nog een bechamelsaus en/of kaassaus maar persoonlijk vind ik dat overbodig, alles wordt dan veel te zwaar.

Dresseren doe je als volgt, schep een laagje bolognaise in de kom. Bedek met vellen lasagne en schep daarop eventueel wat bechamelsaus/kaassaus. Bestrooi met gemalen kaas. Herhaal dit tot je van alle ingrediënten net genoeg overhoudt voor nog één laag.

Meng de rest van de bolognaise met de eventuele bechamel/kaassaus en strijk uit over de laatste laag lasagnevellen. Eindig met gemalen kaas.

U kunt uw lasagne nu invriezen voor later of eventueel meteen verorberen, plaats deze dan zo’n 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.

Smakelijk!

© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Terug naar overzicht