Mini-cakejes

Mini-cakejes

Deze minicakejes smaken zo verrassend lekker. Echt een culinair orgasme. Zo zie je maar, het hoeft niet ingewikkeld te zijn om iemands hart te veroveren.

Wat heb je nodig?

1 ei
50 gr solo (of verse boter)
50 gr zelfrijzende bloem
50 gr kristalsuiker

Voor de afwerking een weinig glazuur, zelfgemaakt en een aperitiefkers.

Verwarm de oven voor op 175°

Doe de zelfrijzende bloem, de suiker, de solo of verse boter en het ei samen in een kom. Laat de keukenrobot op gemiddelde snelheid alles goed mengen tot je een homogene massa krijgt.

Doe het deeg in een spuitzak en vul de siliconen cupcakevormpjes voor 2/3 op.

Laat ze ongeveer 15 tot 20 min bakken in de oven.

Afwerking

Omdat je cakeje is gerezen is de bovenkant, die nu de onderkant wordt, ongelijk. Snij deze mooi recht zodat je ze rechtop kunt plaatsen in een gebakpapiertje.

De mooi gevormde kant die uit je vormpje komt kun je vervolgens mooi afwerken met het aperitiefkersje en een beetj glazuur.

Zijn ze niet prachtig om te zien?

Heerlijk om op te eten, zeker weten.

Smakelijk!

Terug naar overzicht