Originele Amerikaanse Muffins

Originele Amerikaanse Muffins

Originele Amerikaanse Muffins altijd lekker en leuk om achteraf te decoreren.

Ingrediënten:

480 gram bloem
240 gram suiker
1 snuifje zout
2 koffielepels bakpoeder
2 ei
2,5 dl melk
120 gram boter

Oven op 175°voorverwarmen.

Vet een muffin bakvorm in met boter en dan bebloem je ze (mijn vormen zijn 8 cm hoog en krijgen een vulling van 100 gram).
Doe de bloem, suiker, zout en het bakpoeder in een kom. 
In een pannetje de boter laten smelten. Kluts het ei met de melk en voeg er de gesmolten boter aan toe. 
Meng de droge ingrediënten samen met de gesmolten boter. Kort maar stevig roeren zodat het deeg los komt van de kom. Het moet een mooi geheel worden. Gebruik géén mixer !!!

Doe het deeg in 10 muffin vormpjes en zet het 25 minuten in de oven.

Op de foto staan 2 verschillende muffins 1 is met cacao gemaakt en de andere gewoon natuur.

Smakelijk!

Terug naar overzicht