Zoeken:

Pokebowl

Alhoewel de Pokémon-hype al een tijdje voorbij is, komt er toch een nieuwe foodhype vanuit Hawaii via de Verenigde Staten onze kant op. Deze nieuwe fingerfood heeft echter weinig te maken met die gekke beestjes die je overal in de wereld kunt vangen met je smartphone in de aanslag, maar lekker is het wel.

Poké is een traditioneel gerecht uit hawaii, waar verse vis in blokjes, rijst en pure groenten centraal staan. De vis is gemarineerd en bij voorkeur rauw. Het is het perfecte alternatief vor sushi, en dit alles wordt geserveerd in een kommetje, vandaar de bowl.

Intussen bestaan er ook veggie versies en varianten met vlees en meestal worden er nog eens dressings en toppings aan toegevoegd.

Hoe maak je het:

- Kies als basis rijst, quinoa, bulgur... wat je maar lekker vindt. Kook deze gaar en laat afkoelen. 
- Voeg proteïne toe in de vorm van vis (zalm of tonijn), vlees (biefstuk) of een vegetarische variant (tofu, tempeh of quorn). Laat het een kwartiertje marineren in een mengsel van 1 el sojasaus, 1 kl rijstazijn, 1 kl sesamolie en 2 fijngesneden bosuitjes.  Snijd de ingrediënten in blokjes, bak ze eventueel en leg ze in je kommetje.
- Snij ook je groenten in blokjes en voeg ze toe aan je bowl: komkommer, avocado, edamameboontjes en zeewiersalade zijn lekkere voorbeelden.
- Werk je bowl af met enkele streepjes dressing

Terug naar overzicht