Zoeken:

Speculaaskoeken

Speculaaskoeken

Speculaaskoeken een klassieker die in de top 10 blijft.

BENODIGDHEDEN:

1 ei 180 gram donker bruine suiker 340 gram bloem 16 gram bakpoeder (Dr.Oetker) 120 gram boter 3 eetlepels honing 20 gram speculaaskruiden

BEREIDING:

Verwarm uw oven op 180°C Neem dan een ovenplaat en gebruik bakpapier, wij raden u aan om ook uw bakpapier in te wrijven met boter. Plaats deze vervolgens een 2 tal minuten in de oven dan kun je met een borstel netjes de boter verdelen over het bakpapier.

Smelt de boter in een pan. Doe er de bruine suiker en honing bij. Laat inkoken tot een dikke siroop en weer wat afkoelen.

Meng de bloem met het bakpoeder en de speculaaskruiden, zeef deze even door om klontertjes te vermijden. Doe er de suikersiroop en het ei bij. Kneed tot een gladde deegbal. Verpak hem in plasticfolie en leg hem een uurtje in de koelkast. Rol het deeg uit tot een schijf van ongeveer 1/2 cm dik. Steek de gewenste vorm uit en leg ze op een bakplaat, niet te dicht bij mekaar ze zetten tijdens de bak nog uit.

Controleer de gaarheid door een priem of een satéstokje in het deeg te steken. Als dat er droog uitkomt, is het gebak klaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

BAKTIJDEN:

Plaats in het midden van de oven en bak 10 à 15 minuten.

Terug naar overzicht