Zoeken:

Onze darmen

De nieuwste bevindingen over gezondheid, een slanke lijn en welzijn dankzij onze voeding is voornamelijk gericht op onze darmen. Wist je dat ons verteringsstelsel en dan in het bijzonder onze darmen ons grootste orgaan is? Onze dunnen darm alleen al meet 9 meter. Ons verteringsstelsel staat via onze voeding ook rechtstreeks in contact met de buitenwereld. Beïnvloeding van de bacteriën is inherent aan deze blootstelling.

Nu weten we intussen dat bacteriën niet slecht hoeven te zijn. Je hebt eveneens goede bacteriën die ons helpen gezond te blijven. Sinds enkele jaren werd er meer en meer gesproken over de goede bacterie bifidus en andere levende yoghurt bacteriën die onze gezondheid bevorderen. Plots doken ontelbare soorten yoghurts met bifidus op in onze winkelrekken. 

Onlangs stond in de krant De Morgen het artikel "Die sombere gedachten komen uit uw darmen" Daarin werd verteld dat onderzoekers sinds kort bacteriën in onze darmen aan depressie en andere mentale klachten linken. Verder onderzoek hieromtrent is nodig, maar intussen zijn ze het over één ding eens: "Wie met een depressie kampt, mist specifieke bacteriën in de darmen. Dat stellen onderzoekers die meer dan duizend stoelgangstalen van Vlamingen analyseerden. ‘Straks hopen we aangepaste probiotica te ontwikkelen.’"

De veronderstelling dat onze huid het grootste orgaan is, is intussen dus weerlegd. Maar hoe helpen wij ons lichaam nu om gezond te worden en te blijven dankzij onze darmen en hun 'goede' bacterieën?

Word vervolgd...


Catering VTZ verhuurt zowat 1000 artikels. Altijd nieuwe en verzorgde producten voor uw feest privé of zakelijk. Aarzel niet ons te contacteren...

- Over catering VTZ
- Catering op maat
- Te huur feestmateriaal
- Fotoreportages (798)
- Kalender catering VTZ
- Referenties
- Bedrijfsfolder
- Gerechtenlijst