Zoeken:

Afscheid nemen met koffietafel

Bij ons, in Vlaanderen, is de gewoonte een koffietafel of rouwmaaltijd bij een uitvaart te houden een eeuwenlange traditie. Het is een moment van afscheid nemen samen met vrienden, familie en kenissen. Er wordt gebruik van gemaakt om bij te praten, herinneringen op te halen en elkaar te troosten. 

Gedeeld verdriet zorgt voor verbondenheid. Dit is een belangrijk onderdeel in het rouwproces. Vanuit de eigen ervaring heb ik geleerd dat het belangrijk is om te rouwen en afscheid te nemen. Bovendien is het zinvol om aan deze rouw je eigen tijd en invulling te geven.

Koffietafel of rouwmaaltijd

De koffietafel of rouwmaaltijd is verschillend van streek tot streek. In de provincie Antwerpen houden ze het bij pistolets en sandwiches met koffiekoeken, met ruim voldoende charcuterie, koffie en thee. In bepaalde streken van West-Vlaanderen is de rouwmaaltijd een warme maaltijd met bijpassende wijnen. Alles hangt af van wat de familie bestelt bij de begrafenisondernemer, de cateraar of bij een zaak die deze rouwmaaltijden organiseert. 

Catering VTZ biedt u de mogelijkheid om een koffietafel of rouwmaaltijd volledig op uw maat en in uw tijd te organiseren.

Vele horecagelegenheden of begrafenisondernemers die koffietafels organiseren, werken vaak met formules voor deze rouwmaaltijden. Van een basispakket tot een pakket met wijnen, traiteurschotels of warme maaltijden. Catering VTZ blijft hierin ook zichzelf trouw en biedt formules aan op maat van de klant. U als klant bepaalt en wij passen ons aan.

Vraag naar onze mogelijkheden CONTACTEER ONS.


Catering VTZ verhuurt zowat 1000 artikels. Altijd nieuwe en verzorgde producten voor uw feest privé of zakelijk. Aarzel niet ons te contacteren...

- Over catering VTZ
- Catering op maat
- Te huur feestmateriaal
- Fotoreportages (798)
- Kalender catering VTZ
- Referenties
- Bedrijfsfolder
- Gerechtenlijst