Histamine intolerantie: het onbegrip...

Als je lijdt aan histamineintolerantie stoot dit toch nog heel vaak op onbegrip. Dit maakt het eens zo moeilijk om er mee om te gaan, naast de talrijke diverse symptomen waar je zelf mee worstelt.

Lees meer

Leven met histamine intolerantie

Als kind had ik al een natuurlijke afkeer van melk. Maar omdat ik absoluut geen ochtendmens was en 's morgens geen voeding door mijn strot kreeg, moest ik van mijn moeder minstens een glas melk drinken. Jaren deed ik dit met tegenzin.

Lees meer

Histamine intolerantie

Ik herinner me nog als gisteren de dag waarop ik ontdekte dat ik een vorm van voedselintolerantie had. Natuurlijk ging het hier niet om een gewone voedselintolerantie zoals lactose-intolerantie of gluten-intolerantie.

Lees meer

Onze darmen

De nieuwste bevindingen over gezondheid, een slanke lijn en welzijn dankzij onze voeding is voornamelijk gericht op onze darmen. Wist je dat ons verteringsstelsel en dan in het bijzonder onze darmen ons grootste orgaan is? Onze dunnen darm alleen al meet 9 meter. Ons verteringsstelsel staat via onze voeding ook rechtstreeks in contact met de buitenwereld. Beïnvloeding van de bacteriën is inherent aan deze blootstelling.

Lees meer

Extra Corona tijd

Ik denk dat ik tot die groep behoor die niet altijd de gemakkelijkste weg kiest. Wel probeer ik steeds mijn hart te volgen en dit was niet altijd gemakkelijk. Zo nam ik gedurfde keuzes die me veel hebben bijgeleerd zowel positief als negatief. Vaak werd ik zo teleurgesteld in mijn medemens, ja ook de mensen die heel dicht bij mij staan. Maar steeds kwam ik op mijn pootjes terecht.

Lees meer

Lijst van Belgische schrijvers en schrijfsters

Met deze pagina trachten we een zo groot mogelijk aantal Belgische schrijvers en schrijfsters in kaart te brengen...

Lees meer

Event Catering

Catering VTZ is een goede partner voor uw evenement, of het nu gaat om een personeelsfeest...

Lees meer